Referat: 1,6 millionerklubbens første presentasjon på Island

Den Norske  Ambassades Residens , 10 juli 2017 Kl. 17-19

Vi ble ønsket  hjertelig velkommen   av Ambassadør  Cecilie Landsverk.

Bordet  i spisestuen var nydelig dekket og vi ble

servert snitter , kaker, kaffe & the i hyggelige omgivelser .

Det var lagt frem gjestebok hvor alle skrev seg inn.  Totalt ble vi 18 kvinner.

Ambassadøren ønsket oss alle varmt velkommen og gav en kort orientering om det Norsk/Islandske samarbeidet. Vi fikk også  en  morsom  og  lærerik historie om huset og tidligere eiere.

Deretter informerte Vigdis Thire ,  initiativtager for oppstart av 1,6 millionerklubben på Island,og som også startet opp 1,6 i Norge om historikken til 1,6 klubben . Hun snakket om de forskjellige søsterorganisasjoner, det internasjonale arbeid, klubbens visjon og formål og ønske om å nå ut til flere. Derfor ønske  om  å etablere en søster-organisasjon også på Island. Island  har vi  sterke bånd til og  lang og felles historie med.

Deretter informerte Gerd Helene Kjos,leder av 1,6millionerklubben,Norge, om klubbens arbeid i Norge. Hun presiserte viktigheten med den medisinske ekspertgruppen, våre ambassadører .Hun fortalte  om innsamlede midler og støtte til kvinnelige forskere ,som forsker på spesielt lidelser som rammer kvinner mer enn menn.

Et populært innslag var salg av våre flotte sko pins. Det solgt pins for 6000,- kronur

Vi diskuterte videre  fremdrift og forhåpentlig om et nytt treff i løpet av oktober/november dette år.

Vi har fått kontakt med noen flotte og engasjerte kvinner, de fleste innen helse ,men også innen media og andre nyttige og spennende fagfelt. Det blir spennende å fortsette arbeidet her fremover.

Reykjavik

11 juli 2017

Vigdis Thire

Klikk her for å se bilder fra presentasjonen på Island