110 kvinner hadde satt av kvelden 26.november for å oppdatere seg på relevante helsetemaer på Hotel Bristol. Vår visjon er å bidra til bedre vilkår for kvinnehelse gjennom kunnskapsdeling og støtte til forskning. I Norge er det 1,6 millioner kvinner over 30 år. De fortjener like stort helsefokus som menn og vi vil bidra til en jevnere balanse i forskningsarbeidet. I år delte vi ut to forskerpriser.:

Forsker og stipendiat Trine K. Grimholt ved Akuttmedisinsk Avdeling ved Oslo Universitetssykehus får den ene for sitt forskningsarbeid på barn av foreldre med selvmordsadferd. Prisen ble introdusert av Else Kåss Furuseth som selv er svært opptatt av dette temaet og bidratt til at temaet blir snakket om i det offentlige rom. Hun delte sine betraktninger omkring temaet på en måte som framkalte både tårer og latter. Trine holdt et gripende foredrag om sin forskning og vil med prisen på kr 100 000.- kunne utvide prosjektet.

Styreleder Gerd Helene Kjos overrakte den andre forskerprisen til lege og forsker Ingrid Elisabeth Christophersen ved forskningsavdelingen, Bærum sykehus, Vestre Viken Helseforetak for sin forskning på atrieflimmer (hjerteflimmer). Historisk er hjerteforskning utført på menn og at symptomene på hjerteinfarkt opptrer ulikt hos menn og kvinner, er fortsatt ukjent for mange. Atrieflimmer er en helsetilstand som gir økt risiko for slag, og det er blant annet derfor viktig med grundig utredning og informasjon til de som er rammet. Ingrid Elisabeth vil holde sitt foredrag omkring prosjektet på «hjertedagen» vår 5.mars.

Administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth holdt et innsiktsfullt foredrag basert på erfaringer både som datter av en mor som begikk selvmord, mor i en moderne storfamilie med dine og mine barn og som toppleder i 20 år i posisjoner der det til tider har blåst friskt. Vi som har fulgt medias jakt på henne de siste årene fikk innblikk i hennes overlevelsesstrategier om hvordan man kan motivere seg til å stå oppreist i stormen.

Hun var befriende ærlig og ga oss mang en overraskelse, til både latter og ettertanke. Anita har et globalt perspektiv på kvinners situasjon som gjør det lett å tåle litt motgang. Millioner av kvinner har det så uendelig mye verre, er hennes trøst og så fosser hun videre med et motiverende engasjement. Vi ser fram til å følge Anita Krohn Traaseth videre, hun vil fortsatt sette spor etter seg. For denne dama vil vi få høre mere om selv etter at hun har sluttet i Innovasjon Norge. Det er vi overbevist om.

Organisasjonens trofaste støttespiller og ambassadør Wenche Myhre ga oss en forrykende musikkopplevelse. Loddsalg og couvertavgift bidro til at kvelden ga et tilskudd til våre neste forskningspriser.